جراحی بینی

جراحی بینی و علل انجام آن به انواع مختلفی تقسیم می شوند ، اما به هر روش یا دلیلی که این عمل زیبایی انجام می شود نیازمند اقداماتی است که پس از عمل به وقوع می پیوندد. اقدامات پس از عمل:

  • 1- در صورتي‌كه ضعف نداريد و خوابتان نمي‌آيد، بنشينيد يا راه برويد،‌ دراز كشيدن سبب افزايش ورم صورت و بيني مي‌شود.
  • 2- در صورتيكه دراز مي‌کشيد حداقل زاويه پشتتان نسبت به سطح افق 30 درجه باشد و سقف را نگاه كنيد تا از ميزان ورم صورت كاسته شود.
  • 3- در سه روز اول پس از عمل بر ميزان ورم و كبودي صورت افزوده مي‌شود. اين اتفاق طبيعي است و جاي نگراني نيست.
  • 4- در چند روز اول پس از عمل ،خونريزي خفيف و گاه‌به‌گاه از سوراخ‌هاي بيني طبيعي است در صورت وجود خونريزي‌هاي شديدتر و ممتد ممكن است عامل آن اختلال انعقادي باشد كه در تست‌هاي عادي آزمايشگاهي مشاهده نشده، و نياز به مصرف داروهاي افزايش‌دهنده انعقاد باشد.
  • 5- تنفس بلافاصله پس از عمل بستگي به روش پركردن داخل بيني در پايان عمل جراحي دارد. اگر بيني بيمار با مش (پارچه نواري) آغشته به آنتي‌بيوتيك پر شود بيمار تا خارج كردن آن قادر به تنفس نمي‌باشد. اگر داخل بيني اسپلينتي موسوم به راه هوايي گذاشته شود بيمار در دوران پس از عمل قادر به تنفس مي‌باشد. استفاده از هر كدام از آنها و مدت زمان باقي ماندن آنها در بيني بستگي به بيني و سليقه و تجربه جراح دارد. من در اكثر قريب به اتفاق موارد از راه هوايي استفاده مي‌كنم و مدت باقي ماندن آنها در بيني حداقل يك هفته است چون خارج كردن زودهنگام آنها ممكن است سبب به هم چسبيدن و جوش خوردن زخم‌هاي داخل بيني شود و چسبندگي و مشكل تنفسي ايجاد كند.
  • 6- به جز غذاهاي بسيار سخت مثل ته‌ديگ، بيمار مي‌تواند هر غذايي را كه ميل دارد پس از عمل بخورد.
  • 7- در طول هفته اول پس از عمل بيمار مي‌تواند حمام بگيرد به شرطي كه سر خود را زير آب نگيرد. در پايان هفته اول و مراجعه به پزشك جهت برداشتن اسپلينت خارجي و داخلي بيمار كاملاً‌ زير دوش مي‌رود تا چسب‌هاي روي بيني راحت‌تر كنده شوند.